Крилото на Барселона Усман Дембеле остава в отбора, твърди каталунското издание “Спорт”. Френският национал е склонил да приеме офертата на клуба за нов договор, въпреки че тя не покрива финансовите му изсиквания. 

Именно това разминаване беше причината преговорите между двете страни да се проточат няколко месеца. Дембеле и антуражът му не бяха склонни на отстъпки, но и от ръководството на Барса дадоха ясно да се разбере, че няма да завишат офертата си. Раздялата изглеждаше неизбежна, но сега е настъпил обрат и споразумението съвсем скоро ще стане факт. 

Подписването на новия договор на Дембеле трябва да бъде одобрено от изпълнителния директор на клуба Матеу Алемани, който доскоро беше против това крилото да остане. Старши треньорът Чави Ернандес обаче много държи да има Дембеле в състава си и мнението му е натежало. 

Французинът ще взима с 40% по-ниска заплата, отколкото до момента, като възнаграждението му ще е близко до тази на младата звезда Ансу Фати. 

От Барселона искат да приключат сагата с новия договор на Дембеле колкото се може по-бързо и той да започне подготовка заедно с останалите от тима. “Блаугранас” обаче не се отказват от преговорите за привличането на Рафиня и до последно ще се надяват да си осигурят подписа на бразилеца от Лийдс.

Снимки: Gettyimages