Мениджърът Николай Жейнов отговори на декларацията на Лудогорец, която от клуба публикуваха по негов адрес, след като преди това агентът честити българския паспорт на Бърнард Текпетей. Жейнов не смята, че е обидил по някакъв начин футболистите на "орлите", както го обвиниха от ръководството на разградчани.

Ето какво написа Жейнов в социалните мрежи:

Благодаря за отделеното, в специална декларация, внимание от страна на Лудогорец. Само мога да се радвам на добрата комуникация. Безспорно честитката за българското гражданство на Текпетей е жегнала ръкводството или стоящ по-надолу по управленската стълбица. Относно изявлението на Клуба, че в поздравителният ми адрес се съдържат хули, обиди и целенасочена мръсна атака - то категорично заявявам, че такава не се съдържа в отбелязването на един безспорен факт. Реакцията оставя впечатление на “настъпване по някакъв мазол” или отвличане на вниманието от същината на въпроса. Освен това ситуацията е в позиция “гузен негонен бяга”.

По повод декларацията искам да попитам подписаното ръководство: 
- Откога отбелязването на факти, дори познати за футболната аудитория, се смята мръсна атака и кои от футболистите на Лудогорец съм нахулил или обидил, както твърдят? 
- Могат ли да разяснят защо е тази според тях атака, след като са написали, че знаели добре защо е тя. Интересно ми е какво точно е виждането им. 
- Като става дума за морални стожери, в скоро време и след юридическа консултация, мога да имам какво да кажа по някои въпроси и събития. 
- Ще се радвам ръководството да каже от кого е била поръчана декларацията и кой я е писал, както го направи Георги Караманджуков в частен едночасов разговор.