Ботев (Пловдив) ще обяви два трансфера до края на седмицата. Приоритет за „канарчетата“ ще бъде привличането на централен нападател. В момента се преговаря с такъв, но той иска много сериозна заплата, която да отговаря на неговата визитка.

Това бави и подписа на контракта, посочва „Мач Телеграф“. Именно атаката е проблем в състава на Азрудин Валентич. През пролетта като таран играеше Антоан Бароан, който обаче има проблеми с дисциплината и на няколко пъти бе ваден от отбора от треньора. Заради това Валентич преквалифицира Мохамед Брахими, който по принцип е крило. Алжирецът, макар и да вкара голове, не се чувства комфортно на върха на атаката.

Халфът, с когото преговарят от Ботев Пд, е чужденец. Той е с профил на разиграващ човек, като може да действа и в дефанзивен план, и в офазнивен.

До момента бронзовият медалист привлече двама нови футболисти. Става дума за Джаспър ван Хертъм и Рой Херман. И двамата обаче са защитници, а Азрудин Валентич иска подсилване в атаката на отбор.

Припомняме, че няколко месеца „канарите“ ще бъдат без своя капитан Тодор Неделев, който се прибра вчера от Грузия, където претърпя катастрофа и след това операция на черепа.