Демонстративен мач между футболисти с непрофесионални договори се проведе днес на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Двубоят беше организиран от Пирин (Благоевград) и даде възможност на желаещи да покажат качествата си пред треньорското ръководство на отбора.

"Идеята е да дадем шанс на български футболисти, не само местни, от региона на Югозападна България, но и от цялата страна, които смятат, че до момента такъв шанс не им е даден", каза изпълнителен директор на Пирин Велимир Елезов.

Това стана пред погледите на специалистите в клуба – президента Станислав Манолев, новия спортно-технически директор Светослав Дяков и старши треньора на отбора Радослав Митревски.

"Пирин се връща към корените си, а именно нашето желание е да даваме повече и по-голям шанс на младите футболисти от България. Да разчитаме на футболисти, които са излезли и са школувани не само в Пирин, но и в школите на България по принцип“, посочи Елезов. По думите му начинанието не е характерно за страната и много хора са се отнесли скептично към инициативата, но това е добър шанс млади футболисти да бъдат наблюдавани в действие на стадион, на който се играе професионален футбол.

"В България има доста футболни клубове, особено в аматьорските групи, където много млади таланти, млади футболисти, играят този спорт. Като цяло, обаче е ясно, че те не са достатъчно наблюдавани и не са достатъчно пред погледите на хората в А и в Б група“, добави Велимир Елезов и допълни, че Пирин ще продължи да изгражда млади футболисти и да им дава път в големия футбол, дори и извън пределите на България.

"Футболната среща беше организирана за млади играчи на възраст от 18 до 22 години. В нея се включиха спортисти не само от Югозападна България, но и в по-голямата си част извън Югозапада", уточни още Елезов.

Сред участниците имаше футболисти от Пловдив, Варна и София.

Снимки: Фейсбук на Пирин (Благоевград)