Вече бившият футболист Светослав Дяков говори за изминалия сезон на Пирин (Благоевград), както и в каква посока иска да развива клуба, след като се оттегли от професионалния футбол. Дяков изрази и надеждите си догодина първенството ни да стане по-интересно и равностойно и пожела на Лудогорец поне още 9 титли на България. Ето какво каза още бившият халф пред "От дузпа в тъч" по Sportal TV

“Целта на Пирин с тези ръководители, които сме в момента, е да налагаме повече български футболисти, най-вече от школата. Ясно е, че сега няма как, защото школата не е както трябва. Не търсим никакво време някой да ни чака да работим, напротив, ние сме мобилизирани и сме сигурни, че това трябва да е идеята на Пирин.

Моята оценка е слаба, да не кажа доста слаба за отбора през сезона, с оглед на качеството и опита, които имахме. Но ние започнахме зле и първите 13-14 кръга бяха кошмарни. Надявам се тази година да се появят нови лица, нови момчета и да направят впечатление на по-големите клубове.

Следващата стъпка е да да се развиваме. Класирането не е най-важното, разбира се, че ще искаме да побеждаваме, но не трябва 1-2 слаби мача да ни разконцентрират. Ние не сме гранд, който се бори за Европа, това трябва да ни е ясно. Трябва да се развиваме.

Искам да пожелая на Моци поне още 9 титли да спечели, той е добър мой приятел и добро момче. Надявам се и аз Лудогорец да стигнат до Шампионска лига. Повечето българи трябва да искат това, защото е хубаво, когато в България се водят битки от Шампионската лига. Трудно ще им бъде обаче, в момента Лудогорец градят нов отбор. Там имат всичко налице да гонят високи цели и това се прави.

Ще бъда щастлив, ако Левски или ЦСКА бъдат сериозни опоненти на Лудогорец. Дори Лудогорец има нужда от силна конкуренция. Когато няма такава в първенството, трудно можеш да се настроиш за мачовете в Европа. В Левски е доста обнадеждаващо положението, наистина играят добре, добър футбол, печеливш. Надявам се догодина да бъде доста по-силно първенството от сега. Моите пристрастия са ясни”, заяви Дяков.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!