Българската волейболна звезда и капитан на италианския гранд Итас (Тренто) Матей Казийски сподели след загубения Суперфинал в Шампионската лига от полския ЗАКСА (Кендженджин-Козле) с 0:3 гейма в Любляна, че със сигурност е спечелил по-добрия отбор на терена и поляците са си заслужили победата. Казийски призна също, че надява да има сили за още един такъв силен сезон, а ето още какво каза след финала в словенската столица:

"Видя се, че ЗАКСА са се подготвили добре. Със сигурност спечели по-добрия отбор на терена, заслужиха си победата. Съжалявам само, че във втория и третия гейм имахме шанс да обърнем нещата, но не ни достигна малко. Да кажем, че първо имаше малко напрежение от самия мач, а след това може би според мен ни липсваше и малко късмет. Някоя и друга топка, която е излязла с малко в аут, можеше да е вътре. Можеше да играем по-добре, честно казано."

"Разочарование е силна дума и със сигурност не е това, което изпитвам. Съжалявам много, че загубихме, но съм доволен от целия сезон като цяло. Наистина направихме страхотен сезон. Жалко, че не можахме да се възнаградим с една победа накрая."

"Надявам се да имам сили да повторя този сезон, но това ще се види в началото на следващия. Няма да е лесно, времето си върви и става все по-трудно, но ще се опитам. Надявам се да имам сили за още един такъв сезон."