Руският тенисист Даниил Медведев определи решението на организаторите на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ да не се допускат състезатели от Русия и Беларус като несправедливо, но не е загубил надежда нещата да се променят. Позицията на ръководството на „Уимбълдън“ дойде в резултат от войната в Украйна.

Медведев заяви, че разбира деликатността на ситуацията и смята, че решението поставя сериозен прецедент. „От една страна го разбирам, но от друга го намирам за несправедливо“, коментира номер 2 в световната ранглиста по тенис при мъжете, цитиран от агенция ТАСС.

„Ситуацията е деликатна, защото е прецедент и поставя другите спортове в неудобна позиция. Къде е границата? Какви са правилата, които могат да доведат до отстраняване на спортистите? Ако получа правото да играя на „Уимбълдън“, ще съм много доволен, ако не – ще го приема. Обичам този турнир“, каза още Медведев.

„Не знам дали решението е на 100 процента категорично. Ще останем във връзка с организаторите. Ако не мога да играя, ще опитам да участвам на други турнири“, потвърди Даниил Медведев, който се готви за надпреварата в Женева, Швейцария.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.