Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си след загубата с 0:1 от Лудогорец. Наставникът на "моряците" заговори за поведението на съдиите, визирайки отсъдената дузпа за "орлите" и отменения гол на варненци.

"Футболистите направиха всичко, за да победим днес и да останем теоретично в борбата за трето или четвръто място. Ако бяхме отбелязали през първото полувреме при някоя от контраатаките, мачът щеше да отиде в друга посока. 

Не искам да тръгвам натам, но няма как - мисля, че съдията не знаеше, че Лудогорец е шампион. Съдийската тройка плюс рефера на ВАР. Съдиите трябва да ни оставят да играем. Мисля, че това е една от причините да не успеем да излезем поне с частичен успех днес. Другата година ще е още по-голям цирк, защото ще бутат и други отбори. 

Тази година направихме доста хубави неща. Все още нямаме победа в плейофите, но в тези мачове не бяхме по-слаби от противника. Големият проблем при нас беше моментът, в който да направим решителната крачка. Във всеки мач ни липсваха определен брой футболисти. 

Лудогорец може би не игра с максимална мотивация този мач и затова се чудя защо бяха тези намеси на Гарабедов като ВАР съдия. Напълно излишни неща в този мач, но това си е останало така - да се свири по друг начин на някои стадиони. 

Младите, които влязоха, се справиха. През втората част от сезона ни липсва скорост в атаката. Бавно правим прехода към атака. Ще се опитаме в кратката почивка между сезоните да потърсим хора, които да ни дадат това, което ни липсваше през втория полусезон. През зимата е много трудно да намериш точните хора. Ще се опитаме да върнем скоростта си в атака. 

Държахме добро ниво през сезона, като същевременно продадохме няколко важни играчи. Нашата публика през тази година беше прекрасна - това дава сила на футболистите. 

Всички вярвахме, че можем да стигнем третото място, но има един виц "Белите и червените в една гора се биели, накрая дошъл горският и ги изгонил". Ако реши горският да ни изгони от гората, приключваме с шансовете", каза Илиан Илиев.

Снимка: start-photo.bg

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.