Капитанът на Черно море Даниел Димов заяви в интервю за „Дарик радио“, че отборът ще гони до последно шансовете си за участие в лигата на конференциите. „Морето” ще се цели в 2 победи в оставащите мачове и ще се надява на грешки на съперниците.

Дани, нека обсъдим шансовете с теб Черно море, въпреки че е пети, да се докопа да квота за лигата на Конференциите. Има ли ги?

-      Шансове винаги има. Въпросът е ние дали ще можем да ги хванем. Остават малко мачове-два. Всички знаем срещу кого и къде играем. За жалост пропуснахме досега възможностите, които имахме. Все още има теоретична възможност да постигнем тази цел, която всички искаме. Трябва да бием два пъти. Трябва да чакаме грешки на другите отбори...на Ботев примерно. Нищо не зависи изцяло от нас, но дотам сме я докарали, каквото зависи от нас, ще опитаме да го направим. Дано се получат нещата. В мачовете, които минаха, ние не успяхме да вземем максимума като точки. Като игра не мога да кажа, че сме стояли толкова зле, но  точките, които ни трябваха, не успяхме да ги спечелим.  

Какво се обърка в последните мачове, че не успяхте да си капарирате третото  място?

-      Не съм от хората, които търсят оправдание, нито пък да се крия зад нашите си грешки. Мисля, че през сезона направихме прекалено много хиксове като цяло. На мнение съм, че ако в някои от мачовете бяхме дори и допуснали загуба, а в другите да вземем пълния актив от точки, сега нещата щяха да стоят по друг начин. Няма какво да гадаем и да си казваме „ако..., ако”. Това са реалностите. Да, имаше футболисти, които ни напуснаха, на тяхно място дойдоха други. На някои им трябва повече време за адаптация, на други по-малко. Нормален процес за един отбор. Зная каква е нагласата на феновете. Все още имаме шансове, ще ги гоним до последно.  

Направи много силен мач в домакинството срещу Левски. Обираше всички високи топки с лекота, добре се пласираше, играеше сигурно, със самочувствие командваше отбраната. Какво се случи при гола на Цунами? Как го оставихте непокрит бразилеца?

-      Всички видяхте как се случи голът. Не трябва по принцип да се допускат такива грешки при статични положения. Ако се получи изненада от игра, да....Но при статични положения вината си е изцяло на отбора ни. Анализите си ги оставяме за нас. Каквото и да си говорим вече, мисля че е минало. Не обичам да се връщам назад. Гледам напред.

Да погледнем тогава напред! Лудогорец ще получават титлата след мача с вас. Ще са в приповдигнато настроение, предстоят тържества.... Можете ли да се възползвате по някакъв начин?

-      Има шанс. В такива моменти отборът отсреща има две опции. Или да се представи много добре, или да не се представи добре. Това го казвам на база опита, който имам аз. От друга страна отборът играе толкова, колкото позволи съперникът. Ако подходим умно в мача срещу Лудогорец, можем да го спечелим. Убеден съм в момчетата и в отбора.

В последните срещи неизменно играеш като вътрешен полузащитник, с изключение на последния мач. Къде се чувстваш по-добре?

-       В последните интервюта съм казвал, че имах известни притеснения дали ще мога да се справя добре като дефанзивен халф, защото в дълъг период от време не бях играл на тази позиция. А и вече времето ми напредва чисто футболно. Но установих, че за нашето ниво тук и потенциала, който имам, се справям добре. Чувствам се добре като вътрешен полузащитник. Дори нагласата и желанието ми за последния мач срещу Левски ми беше да играя като вътрешен халф, но обстоятелствата наложиха да помагам в защитата. Идва следващ сезон, където прецени треньорът, там ще помагам.

И следващата година оставаш в Черно море, нали? Няма отказване?

-      Да, оставам и продължавам. В днешно време кариерите се удължават с малко, не е като едно време. Примерите за това са много и в нашето първенство. Докато се чувствам добре и съм и здрав, нямам мисли в главата си за отказване.   

Накрая....понеже си фен на Реал.... Реал Мадрид или Ливърпул?

-      Е, след като съм фен на Реал, въпросът е риторичен. Последните мачове на Реал в Шампионска лига могат да ме докарат до инфаркт. По три пъти изключвам телевизора и се налага пак да го пускам. Много се надявам да спечелят финала и тогава и Карло Анчелоти ще бъде недостижим..поне в моите очи. Това, което направи като треньор, е уникално.

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.