Гласеният едновременно за нов шеф на школата на Локомотив Пловдив и за треньор на дублиращия отбор – Ратко Достанич, вече се е срещнал с ръководството на черно-белите в Пловдив. Сръбският специалист е безработен от почти една година. Той загатна, че му предстоят още срещи със собствениците на Локомотив.

„Засега няма нищо и не съм започнал работа в Локомотив. Предстои ни да се видим по-късно пак с шефовете на клуба. Нямаме договорка. Бях в Пловдив и говорихме с ръководството, но това е нормално. Видях каква е базата, каква е ситуацията в клуба – школата, първия отбор, стадиона. Но пак казвам, засега няма нищо“, заяви пред „Тема спорт“ бившият треньор на Левски и Славия.

На въпрос каква точно длъжност ще заема на „Лаута“, сърбинът бе лаконичен: „За това попитайте хората от клуба, аз не искам да споделям подробности и детайли. Предварително не искам нищо да казвам. Винаги е възможно нещо да се случи. Има време да се договорим“.

За последно Ратко Достанич е бил начело на черногорския Зета до юли 2021 година. Според запознати специалистът и шефовете на Локо (Пд) не могат да се разберат именно за точната длъжност, която той ще заема на „Лаута“.