Волейболистките на Марица (Пловдив) няма да подценят предстоящите мачове в турнира за Купата на България и гледат с надежда към двубоя срещу френския Безие от груповата фаза в Шампионската лига. Капитанката Ивелина Монова се надява тя и нейните съотборнички да покажат възможно най-силна игра и да зарадват публиката. 

"За мен ЦСКА са много стойностен отбор и ние трябва да подходим изключително съсредоточено и концентрирано. Трябва да защитим нашето име, което градим вече последните 10 години и Купата да си остане в Пловдив. Мислим стъпка по стъпка. Първо ни предстои мач с ЦСКА и не мислим за финала и за мача с Безие. Надявам се да покажем най-доброто от себе си и да зарадваме публиката, която винаги много ни подкрепя, нашето ръководство и нас самите", заяви на пресконференция Монова. 

По-късно днес пловдивчанки се изправят срещу ЦСКА в полуфиналите за националната купа. "Нямаме търпение за предстоящите мачове в турнира Купа България. Дано да съумеем да се представим по най-добрия начин и Купата да остане вкъщи. Всички сме достатъчно амбицирани и се надявам да покажем най-добрият волейбол, на който сме способни. Много сме благодарни на нашето ръководство за отношението, за това, че не сме лишени от абсолютно нищо. Надяваме да спечелим Купата и да зарадваме цял Пловдив и нашето ръководство с първа победа в Шампионска лига", коментира за медиите волейболистката на пловдивския тим Кристина Гунчева.