Изпълнителният директор на Барселона Матеу Алемани прави всичко възможно да задоволи в максимална степен изискванията на Чави Ернандес и да финализара още два трансфера до затварянето на зимния прозорец. Според „Спорт“ приоритетът остава привличането на нов централен нападател. Цел №1 за тази позиция продължава да бъде Алваро Мората. Въпреки че още преди няколко седмици треньорът на Ювентус Масимилиоано Алегри обяви темата за бъдещето на Мората за затворена, на „Камп Ноу“ все още се надяват, че могат да убедят ръководството на „бианконерите“ преди 31 януари.

Според „Спорт“ с по-големи шансове за успешен край е трансферът на нов ляв краен защитник, което е другото желание на Чави. Тук целта е Николас Таляфико от Аякс. Нидерландският клуб иска постоянен трансфер и вече има оферта от Олимпик Марсилия, докато каталунците предлагат наем с опция за закупуване. Самият играч настоява, че бил си тръгнал само ако отиде в Барселона. В последните дни от „Камп Ноу“ са предложили на Аякс и възможността да им преотстъпят един от своите таланти, който играе на същата позиция – Алехандро Балде.

Алемани има още шест дни, за да докара до успешен край тези трансфери. На този етап изглежда трудно да успее и с двамата, но на „Камп Ноу“ са уверени, че до края на трансферния прозорец ще има положителни новини.