Крилото на Барселона - Ансу Фати е решил да не се подлага на операция заради контузията си в сухожилието на двуглавия бедрен мускул в левия си крак, пише “Мундо Депортиво”.

Футболистът е направил своя избор след днешната си среща с медицинския щаб на клуба, на която е присъствало и семейството му. Заради дългото си страдание при контузията в лявото си коляно, Фати не иска отново да се подлага на операция. На същото мнение са и клубните лекари. Информацията на “Спорт” обаче е малко по-различна. Оттам също поддържат тезата, че играчът предпочита консервативно лечение, но подчертават, че е поискал още време за крайното си решение. Също така според това издание от клуба настояват за операция, за да може младият талант да се възстанови напълно и да започне на чисто през новия сезон. Другият вариант предвижда по-бързо завръщане към игра - след около два месеца, но също така предоставя и риск за нова подобна травма.

????????[MD] | JUST IN: Ansu Fati has informed Barcelona that he does not want to undergo surgery despite the advice of doctors. #fcblive pic.twitter.com/lmxEuwjGhD

— BarçaTimes (@BarcaTimes) January 24, 2022