Борислав (Първомай) започна подготовка с 22-ма футболисти, 21.01.2022

 

Футболният „Борислав“ (Първомай) започна подготовка за пролетния полусезон на Югоизточна Трета лига със занимания край гребната база в Пловдив. 22-ма футболисти започнаха подготовка с тима на 19 януари. 9 от тях са местни футболисти, играли и тренирали в Първомай: Димитър Димитров, Апостол Павлов, Георги Славчев, Георги Христов, Янислав Запрянов, Илия Янков, Тенчо Тенев, Христо Иванов и Богдан Кузмов.

Отборът ще бъде воден от Димитър Янчев, Васил Стефанов и треньор на вратарите – Димитър Грабчев. Капитан на отбора е Димитър Димитров. Планът за тренировъчния процес е изготвен съгласно изискванията на съвременния футбол с помощта на треньор от ЦСКА. За кондицията на футболистите ще се грижи Здравка Грабчева – професионален лекоатлет и треньор. Част от заниманията ще се проведат в залата, където работи Грабчева.

Част от момчетата са на проби, очаква се присъединяването и на други кандидати да играят в Първомайския клуб.

Днес бе първото  занимание на отбора на стадиона в Първомай. В 18.30 часа отец Станимир отслужи водосвет за здраве и успех на футболистите.

Първата контролна среща ще се проведе на 29 януари, от 14.30 часа на градския стадион и ще е срещу отбора на Асеновград.

Други две контроли са уговорени с Димитровград и „Ботев“ – II отбор за 5 и 9 февруари. На 12 февруари започва Купата на аматьорската лига.

Сезонът започва на 19 февруари със среща в Съединение.

Източник: Parvomai.NET