Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори след проверката на “сините” с Гурник (Забже) в първата приятелска среща за тима в Турция. Столичани стигнаха до равенство 1:1, но Мъри не остана много доволен от представянето на своя отбор и призна, че има върху какво да работи.

“Имаше желание във футболистите като за първа контрола, във фаза атака видях слабости, допускаме и твърде елементарни грешки. Създаваме прекалено малко положения, но тепърва трябва да работим. Видяхте, че нямаме достатъчно физически подготвени хора, с тези контроли трябва да подобрим физическото си състояние.

На този етап е нормално Цунами да играе 30 минути, имаше тежки тренировки и преценихме, че може да се включи само за толкова. Велтон има леки проблеми, надяваме се до втория лагер да бъде добре. На този етап Сундберг има схващене, надявам се да е добре и да си довърши турнира. Не става въпрос за контузия.

Много е трудно да гадаем и да говорим, опитваме се да насочим играчите правилно да мислят и да действат, на моменти сме добре, но на моменти отстъпваме.

Част от младите, които започнаха, играят добре и се стараят, други изостават малко, но е наша задача да ги подготвяме.

На този етап Филип Кръстев не е наш футболист. Харесва ми като играч, не мисля, че има някой в България, на когото да не му харесва, другото вече е да гадаем. Не мога да кажа аз, той си има клуб - Манчестър Сити.

При нас постоянно се спекулира около имена, днес и Ради Цонев, и Гьоко Зайков играха. Чакаме утре нидерландският защитник да се присъедини към нас”, заяви Мъри.