Петър Атанасов с екипа на „Ботев“ (Враца)

 

„Марица“ привлече опитния футболист Петър Атанасов. Той ще бъде част от състава на „жълто-сините“ за пролетния дял на шампионата във Втора лига. През футболната есен той игра за елитния „Царско село“.
Петър Атанасов е атакуващ полузащитник, роден е на 13 октомври 1990 г. в Раковски. На 7 години започва да тренира футбол към ДЮШ на „Легия“ (Раковски), след което преминава през школите на „Раковски“ и „Локомотив“ (Пловдив). С „черно-белите“ дебютира в професионалния футбол. Играл е още за „Брестник“, „Ботев“ (Пловдив), „Раковски“, „Черноморец“, „Славия“, „Монтана“, „Ботев“ (Враца) и „Царско село“. Атанасов има голям опит в елита, като е изиграл над 200 мача в най-високото ниво на българския футбол. Оставил е трайна следа в доста от отборите, за които се е състезавал.
Петър Атанасов се познава отлично с някои от състезателите в отбора на „Марица“. Той е бил съотборник с капитана Валери Домовчийски, с вратаря Илия Николов, както и с Веселин Марчев.
„Радвам се, че съм част от сплотения колектив на „Марица“! Ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да играе красив футбол, с който да радваме публиката и да постигнем целите си. „Марица“ е клуб с големи традиции и заслужава да бъде фактор в професионалния футбол.“ Това сподели Петър Атанасов специално за привържениците на клуба, който през септември 2021 година чества 100 години от основаването си.
„Марица“ стартира зимната си подготовка на 10-ти януари.
(На снимката Петър Атанасов с екипа на „Ботев“ (Враца), където той игра 3 сезона и се превърна в един от най-големите любимци на местната публика.)