Николай Димитров, треньор на Марица, снимка: Спортал

Наставникът на Марица (Пловдив) Николай Димитров даде мнението си след поражението с 0:1 от Марек в Дупница. Специалистът изрази задоволство от играта на пиратите през второто полувреме.

„Липса на концентрация, по друг начин не си го обяснявам. След гола тотално надиграхме отбора на Марек. Виждате, че второто полувреме играхме футбол, имахме ситуации, но липса на късмет, на шанс, не можа да влезе топката. Липса на концентрация според мен. Очакванията не натежават, играем мач за мач, казваме си грешките, няма какво. Някой път става, някой път – не. Продължаваме да тренираме, казваме си грешките, другия мач излизаме за победа. В средата на класирането сме, трябва да играем красив футбол, да налагаме млади момчета, това е“, каза Ники Димитров.

Футболистът на Марица (Пловдив) Станислав Маламов даде мнението си след загубата на своя тим от Марек в последния мач от 8-ия кръг на Втора лига. “Пиратите” отстъпиха с минималното 0:1, с което допуснаха трета поредна загуба през сезона.

“Мисля, че отборът влезе в тежка серия. Опитахме в този мач всичко, особено през второто полувреме, но не се получиха нещата. Нямахме ден и шансът не бе на наша страна.

През първото полувреме при ситуацията за дузпата, лично аз бях точно зад Мариян, чу се звук, имаше сблъсък, но грешките са изцяло наши. На полуввремето поговрихме с треньора, каза ни да не избързваме. Имахме шансове, но не успяхме да вкараме.

Може би това, че се натрупваха много положения ни повлия психически. Има такива мачове, в които искаш, искаш, но не става. Имаме страхотен президент, треньори и ръководители, които не вкарват напрежение в отбора. Тръгнахме много добре, но ни завъртя колелото. Може сега с един мач пак да ни доближи до челните места.

Ние се опитваме да победим. Всички играят за пари и точки. Има много млади момчета, които имат талант и могат да се продадат. Ако продължим така, може би ще ни се отплати съдбата.

Ние излизаме всеки мач за победа. Може би целите ще си дойдат сами в края на сезона”, заяви Маламов.

източник: Спортал