Сезонът за още един основен футболист на Локомотив приключи. Лукас Салинас вчера е бил освободен да излезе предсрочно във ваканция, след като се оказа, че няма да може да играе в нито един от двата мача до края на първенството. Бразилецът извади рамо при победата над Лудогорец в Разград и ще му трябват минимум две седмици, за да се възстанови напълно. Той само стискаше палци на съотборниците си при домакинското равенство 0:0 с Берое.

„Съжалявам много. Исках да играя с Берое, ЦСКА и Арда, но ме боли много. Пожелавам на момчетата още в събота да си осигурят второто място и да бъдем още по-силни през новия сезон“, заяви Салинас пред „Марица“. Преди него преждевременно от Лаута си тръгна перуанецът Паоло Уртадо заради семейна трагедия. Вратарят Мартин Луков пък ще е готов едва за началото на подготовката.

В същото време стана ясно, че двама основни футболисти на Локо се връщат за мача с ЦСКА в събота. Георги Минчев изтърпя наказанието си срещу Берое и ще бъде на линия. След лечение на разтежение готов за игра е и универсалният Кристиан Илич. „Имах болки и решихме да не рискуваме. Срещу ЦСКА със сигурност ще играя“, каза пред репортера ни Илич.