Старши-треньорът на Ботев Пловдив Адзурин Валентич се е срещнал вчера с представители на феновете на Ботев Пловдив, научи PlovdivDerby.com. Специалистът дълго е разговарял с привържениците, които са изразили недоволството си от продукцията, която отбора представя на зеления килим под негово ръководство.

Босненецът се е застъпил за трима от чужденците, като е заявил, че те имат сериозно бъдеще. Става въпрос за Току, По Каноте и Марселиньо. Специалистът е заявил, че няколко класни играчи , които е искал да привлече в последния момент, са отказали да пристигнат под тепетата и че за лятото готви нова мащабна селекция. Също така Вале е посочил и имената на 8 играчи, с които Ботев Пд ще се раздели след края на шампионата.

Старши-треньорът на канарчетата е признал, че е хвърлил око на Кристиян Димитров и Даниел Кайзер, който са част от плановете му за лятната селекция. Той е бил критикуван от феновете, че не залага повече на юноши в мачовете от плейофите, които са без значение за класирането на канарчетата.

Валентич е заявил, че има юноши, в които вижда огромен потенциал, както и желание от тяхна страна за развитие, но е споменал и че някои млади играчи не се стараят да се подобряват извън тренировъчния процес, като например да ходят на фитнес и др. Адзурин е оправдал липсата на игрови минути за някои юноши с аргумента, че се опитва да ги пуска в подходящи моменти от срещите, опазвайки психиката им от евентуални тежки загуби с тяхно присъствие на терена.

Относно преговорите с Тодор Неделев Валентич е заявил, че на капитана на канарчетата е предложен 3-годишен договор. Босненецът е гарантирал, че никой от чужденците не е с някаква бомбастична заплата, която да тежи осезаемо на бюджета на клуба.

Специалистът е разкрил пред феновете, че кандидат-собственикът Антон Зингаревич пристига отново в Пловдив в събота и има неговото обещание, че в началото на следващата седмица двамата ще дадат пресконференция пред медиите.

На срещата между треньор и фенове е присъствал и испанецът Даниел Серемидо.