Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната мрежа за борба с расизма във футбола го разследват за расизъм. От FARE признаха, че вече проучват задълбочено сигнал спрямо президента на „белите“.

Причина затова са думи на члена на Изпълкома на БФС по време на пресконференция миналото лято. Тогава Стефанов използва думи от сорта на „бежанци и тем подобни”, „ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка” и други.

От FARE признаха: Има сигнал за расизъм от страна на Венци Стефанов

"Аз продължавам да си стоя зад думите, но нека обаче те не бъдат вадени от контекста. Тогава наистина споменах, че понякога и ние в Славия взимаме футболисти от „джунглите на река Амазонка“, в което не намирам нищо обидно“, заяви Стефанов пред БЛИЦ.

"Що се отнася до другите класификации, на въпросната пресконференция аз цитирах бившия играч на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали така в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти „бели педера**и“.

Вижте, в днешно време човек много трябва да внимава, за да не го атакуват за расизъм. Вече не черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял“, заяви още Венци.