Ръководството на Локомотив (София) е снело доверието си от плеймейкъра на тима Илиян Стефанов, научи Sportal.bg. Юношата на Левски, който е твърд титуляр от началото на сезона, най-вероятно няма да вземе участие в оставащите мачове на "железничарите". Причините за това са няколко.

Футболистът, който мисли от известно време само и единствено за трансфер, не е достатъчно концентриран върху изявите си на терена. От мача с Пирин (Благоевград), който беше преди два месеца, представянето му е доста разочароващо. Преди това Стефанов бе най-добре представящият се играч на "червено-черните", но след доброто начало на сезона явно се е самозабравил. "Главата не му е на мястото. Човек трябва да има реална преценка на нещата", коментираха от клуба.

Поведението и извън терена на 22-годишния футболист изключително много разочаровало собственика Иван Василев. Именно държанието му е причината той да не бе част от младежкия национален отбор на последния лагер сбор, въпреки многото проблеми в състава на "лъвчетата", след като Александър Димитров бил бесен от действията на Стефанов. Нани, както е известен играчът, не се подготвил да влезе в игра, когато Димитров искал, а обяснението на халфа изкарало извън нерви младия специалист. Именно затова Димитров обявил, че повече не иска да го вижда.

Контрактът на Стефанов с Локомотив е до юни 2021 година.