Георги Георгиев-Гецата е легенда на Ботев (Пд) и ЦСКА. Бронзов медалист от световното първенство в Щатите. Един от най-техничните футболисти в България. В момента 57-годишният специалист работи като селекционер към БФС, където отговаря за деца и юноши.  Гецата даде интервю пред агенция в БЛИЦ, а първият въпрос беше свързан с катастрофата на „канарчетата“ срещу големия им градски съперник.

Най-тежкото в Ботев е това, което се случва в детско-юношеската школа на клуба. 12-13 деца, които са проектонационали, избягаха – кой в Левски, кой в ЦСКА, Лудогорец, Септември. Това е по-голямата трагедия, защото Ботев винаги е бил люпилня на таланти. Сега талантите бягат, а разни чужденци махат гащи и само разхождат фланелката на Ботев.  

Не знам колко бразилци и колумбийци има в отбора, които се водят на договор и не играят. Тях ги докара един треньор, който беше преди това, няма да споменавам името му. И никой не носи отговорност за нищо. Кой ги е докарал? Или са хванали самолета сами, знаели са къде е Коматево, пристигнали са и са подписали договори за по 7-8 хиляди евро месечно.

Те в Бразилия не могат да ги преброят тези пари, камо ли да ги получават там. Сега си стоят. Искат компенсация. Никой не ги знае колко са на брой. Крият ги някъде. И кой носи отговорност. Кой? Добре, пишете, че аз съм виновен. Пишете, че Гецата Георгиев носи отговорност, след като няма кой да излезе публично и да обяви това. Сега чакат парите от трансфера на Никола Илиев в Интер, за да ги разпределят. Как, по какъв начин – пълна мъгла, пълна загадка.

Ще ви дам един пример – викам аз две момчета от юношите до 16 години в националния отбор за мач със Сърбия. От Ботев обаче не ги пускат, че имали мач с Арда. Вие представяте ли си – къде е Арда, къде е национален отбор и двубой със сърбите.

Blitz.bg