Хърватският футболен гранд Динамо (Загреб) ще има свой филиал във Варна. Футболната академия у нас ще носи името Динамо (Варна). "От 3 години се борих, за да имам одобрение от УС на Динамо (Загреб). Работих там през 2016-2017 година. Когато се завърнах от Амстердам в България, това ми беше мечта да направим филиал у нас. Вече имаме картбланш за това. В този проект има доста неща, които ги няма в България. Във филиала ще се работи по актуалната методика на Динамо (Загреб)", каза Цветлен Димов, който ще представлява филиала в морската столица.

 

 

"Треньори на хърватския клуб са задължени да идват по договор веднъж на 3 месеца, за да се занимават с децата. Мисля, че все още няма футболна школа, която може да си позволи да наема специалисти от такова голямо ниво. Най-добрите деца ще се изпращат на безплатни проби в Динамо. Във филиала Динамо (Варна) имаме екип, с който ще работя. Другата седмица очаквам и хърватски треньор. Набираме деца, като всяка частна школа.

 

По отношение базата, това бе едно от условията на Динамо (Загреб), което ми бе поставено. Те ще преценяват дали ще е на концесия, или ще се купува. Имам две опции в момента. Едната база е във Варна, другата извън града", разказа пред Дарик радио Цветлен Димов, който е изкарал стаж в Аякс Амстердам. Завършил е висшето си образование в Амстердамския университет по приложни науки – Спортен мениджмънт и бизнес. Работил е в Руската национална академия – Коноплев, както и в Динамо (Загреб). Той е координатор на хърватския клуб за Източна Европа.

 

 

 

 

Виа Спорт