Истински шок може да има за спортните фенове това лято, тъй като се обмисля отлагане на двете големи събития - Европейското първенство по футбол (12 юни - 12 юли) и Олимпиадата в Токио (24 юли - 9 август).

Европейската футболна асоциация (УЕФА) и Международният олимпийски комитет (МОК), независимо един от друг, не изключват крайната мярка заради разпространяващата се зараза от коронавирус.

"Следим ситуацията и ако нещата се влошат в следващите месеци, ще трябва да отменим турнира", обяви по темата вицепрезидентът на УЕФА Мишел Ува.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Членът на МОК Ричард Паунд също беше категоричен, че при проблеми с вируса-убиец, Олимпиада няма да има.

"Трябва да съобразим всичко - сигурността, храната... Ще наблюдаваме внимателно ситуацията и през май ще вземем решение. Ако не можем да дадем гаранция за сигурност, ще трябва да отменим Игрите", обяви Паунд.

Припомняме, че редица състезания от всевъзможни спортове в Азия вече бяха отложени, а сега, когато вирусът плъзна и в Европа, куп футболни срещи се играят без публика, а останалите директно се отлагат.

В четвъртък това ще усети и футболният шампион на България Лудогорец, който ще играе с Интер в Милано в среща от Лига Европа при празни трибуни и при засилени мерки за сигурност заради заразата в Италия.