Д-р Райна Стоянова, която е член на Международната асоциация по спортно хранене (ISSN), ще разкриепо време на участието си в семинара “Sport X” основните и съвременни изисквания къмфутболистите по отношение на правилното хранане преди и след мачове. В специално видеообръщение тя покани всички родни специалисти и млади футболисти, които имат желание да серазвиват и да бъдат в крак с „модните“ тенденции, да присъстват на спортния семинар, който щесе проведе на 8 май в столичния “Витоша Парк Хотел“.

„Каня ви на първото издание на “Sport X”. Моята роля ще бъде да ви запозная с основните исъвременни изисквания към футболистите – как да се храним преди и след мач, каквимедицински изследвания да си пуснем и как да ги разчетем, какво да направим, за да бъдем в топформа“, сподели д-р Стоянова във видео посланието си.

Но кой е третият гост-лектор на “Sport X”?

Д-р Стоянова е специализант по Ендокринология и болести на обмяната, както и асистент вКатедрата по клинична фармакология и терапия към Медицински университет – София. Поотношение на спорта е натрупала безценен опит вследствие на работата си в Клиниката поспортна и рехабилитационна медицина „Спортмед”, където ежедневно преглежда спортисти.Досегът с футбола пък е резултат от сътрудничеството като външен консултант на Лудогорец иЛевски.

Третият лектор на семинара “SportX” е възпитаник на Френската академия по хранене и естажувал в Париж в Клиниката по ендокринология на Университетска болница „Saint Louis”, кактои в Клиниката по генетика и детска ендокринология на Университетска болница „Robert Debré” .Д-р Стоянова е член на Международната асоциация по спортно хранене, базирана в САЩ (ISSN),Българската фитнес асоциация (BFS), Българското дружество по хранене и диететика, Българскотодружество по ентерално и парентерално хранене ( BULSPEN) и много други, свързани с научните интереси.

Припомняме, че участие в семинара на 8 май ще вземат ръководителят на отдел „Образование иразвитие” в Академията на Астън Вила Пол Бракуел, бившият директор на Академията на Ювентуси настоящ на Пескара Джузепе Джерия, както и лицензираният от над 20 години като футболенагент в Шотландската футболна асоциация Павлин Панайотов.

„Sport X” е подходящ както за треньори, ръководители и специалисти, работещи в системата надетско-юношеския футбол, скаути, агенти и футболисти на възраст между 16 и 19 години, така и завсички млади и амбициозни хора, които искат да трупат знания относно работата и организациятав клубните академии на Запад и да се развиват в сферата на футбола.

Повече информация можете да получите на официалния сайт на събитието http://sportx.bg/