Известната руска певица, актриса и ТВ водеща Юлия Началова умря на 16 март непосредствено след животоспасяваща операция. Тя бе диагностицирана след приема си по спешност в руска клиника с няколко сериозни заболявания, които могат да покосят не само възрастните, но и по-младите хора. 


Често се случва точно тези заболявания да протекат без никакви симптоми. Така човек до последно не подозира, че в организма му стават изменения. Сред тях е и диабетът, последствията от който могат да са чудовищни - да изпаднете в кома или пък да се наложи ампутация. 

Диетолози препоръчват ежедневната консумация на този зеленчук


Юлия Началова умира на 38 години. Освен с диабет, тя е диагностицирана и с подагра - хронично възпалително заболяване на съдовете. И макар по-рано от него да са страдали хора над 40-50 години, сега то поваля все по-млади. 

 


По време на изучаването на медицинските анализи на 38-годишната Юлия е установено, че освен диабет и подагра, тя е била поразена и от лупус - автоимунно заболяване, което няма как да бъде излекувано. 

Диетолози препоръчват ежедневната консумация на този зеленчук


Имунолозите отбелязват, че лупусът се открива много трудно в тялото, а бързото му развитие може да бъде провокирано от различни фактори. Генетиците разкриват, че вече в продължение на много години се провеждат изследвания на тази болест и вече е установен определен набор от гени, които повишават риска от развитието на това заболяване. 


Но самият лупус може да стои латентен в тялото ви без да се стартира. Пусков механизъм може да стане, например, неправилното хранене и слаб имунитет, а също така травма на гръбнака, при която се увреждат бъбреците. При това учените отбелязват, че самият лупус няма как да бъде наречен чисто женска болест, от нея страдат и мъжете.


"Действително, ако прегледаме данните от световните изследвания, то съотношенията са такива - от десет пациента с това заболяване девет ще са жени", твърди имунологът Борис Шварц. 

С какви храни да запълним липсата на витамин D?


Лечението на системния лупус е трудно, дълго и много скъпо. Заради това, че имунната система на човек започва да атакува здравите му клетки, в началото трябва да се понижи нейната активност. Методът на лечение с помощта на имунодепресанти е крайно рискован, но ефективен. Същевременно с това се прави и хормонална терапия и лечение с противовъзпалителни препарати. 


За по-тежки случаи понякога се използва и трансплантация на костен мозък. Това е необходимо за нормалното функциониране на имунната система, която първоначално е била подтисната от агресивното лечение с препарати. 


И все пак, лекарите смятат, че както и при всички други болести, основното в лечението на лупуса е неговата същевременна диагностика./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Резултат с изображение за Юлия Началова
Резултат с изображение за Юлия Началова
Резултат с изображение за лупус
Резултат с изображение за лупус