Волейболният национал Аспарух Аспарухов коментира след загубата от Бразилия с 0:3 гейма на турнира от Лигата на нациите в София, че е сигурен, че в бъдеще ще успеят да играят по-добре и ще имат добри резултати.

"Извинявайте, но не приемам това определение "очаквана" загуба. Излизаш, биеш се и каквото стане накрая. Ние имаме нашите си качества и шансове да спечелим всеки един мач, а дали ще успеем да го направим, зависи от нас си", заяви Аспарухов.

"Не мога да кажа конкретно какво не ни достигна и срещу САЩ, и срещу Бразилия, но може би по малко във всеки елемент, във всеки елемент отстъпваме. В дадени моменти стояхме добре, но като цяло трябва да имаме малко повече постоянство и да успеем да реализираме нашите си ситуации, които имаме. Много работа трябва, няма друг начин, по който да станем по-добри. Работим всеки ден, защото всеки ден всеки има желанието да става все по-добър и да помага на отбора да се развива и да печели. Така че това е пътят и съм сигурен, че в бъдеще ще имаме добри резултати", каза още националът.

"Страхотно е усещането да играя пред такава публика. Няма описване, като си помисля, че преди няколко години гледах такива мачове отстрани и настръхвах, то сега е страхотно и е много зареждащо и дава страшна енергия. Да защитаваш цветовете на своята родина е нещо страхотно и благодаря на всички фенове, които ни подкрепят. Бих ги помолил и бих им казал да продължават да го правят, защото ние даваме всеки ден всичко от себе си."

Още какво каза Аспарухов след мача може да чуете във видео интервюто.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов