Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след победата на своя тим над Нюрнберг в последната контрола на своя тим в Австрия. “Орлите” се наложиха с 3:0, а специалистът призна, че е доволен от цялата подготовка на тима.

“Доволен съм от представянето. Правим това, което планувахме да правим. Искаме да владеем топката, да комбинираме, с много ротации днес. От физическа гледна точка съм доста доволен. Трябва да ви кажа, че вчера също играхме добре, но днес просто успяхме да вкараме, а вчера не. Нормално е, когато си напред в резултата да става много по-лесно. Начинът, по който играхме и искаме да играем, е вчерашното първо полувреме и днешното първото полувреме отчасти.

Накрая ще започнем да работим във финалната третина. Днес вкарахме 3 гола, във всички мачове обаче не бяхме максимално концентрирани в завършването на атаките.

Няма да говоря само за Австрия, а за Банско и Австрия, защото клуба ни даде да имаме много добра подготовка. Доволен съм от представянето на играчите на тренировка и от групата, която създадохме. Млад отбор сме и мисля, че имаме още доста място, в което да се подобряваме. Оставам с добри впечатления от тази подготовка.

Десподов дойде от националния отбор с лека травма и не искаме да рискуваме. Става въпрос за мускулна травма, очаквам в Разград да започне да тренира с групата. Надяваме се скоро да вдигнем неговото ниво. Спас просто падна днес и го извадихме превантивно.