Отборът на Левски спечели шампионската титла в Държавното първенство по волейбол за прекадети (състезатели, родени 2007/2008 година). Финалната четворка на турнира се проведе в едноименната зала в София.

На финала "сините", водени от Андреа Буратини, надиграха ВАСК с 3:0 (25:17, 25:18, 25:20). С този успех Левски взе златото и защити титлата си от миналата година в тази възраст. ВАСК останаха със сребърните отличия.

Финалът се радваше на солиден интерес, като и двата тима имаха свои поддръжници. Агитките озвучаваха подкрепата си със звуков фон, като стана истински празник. Левски доминираше в по-голямата част на мача. ВАСК се опитваха да бъдат равностойни, но това се отдаваше само до средата на геймовете. След това "сините" се откъсваха, поддържаха преднина докрай и наложиха волята си в три гейма.

В малкия финал също нямаше интрига. Волейболистите на ЦСКА надиграха категорично Виктория Волей (Пловдив) с 3:0. С това армейците завършиха с бронзовите отличия, а пловдивчани оформиха финалната четворка.

Крайно класиране:

1. Левски

2. ВАСК

3. ЦСКА

4. Виктория Волей

Индивидуални награди:

Най-полезен състезател (MVP): Петьо Иванов (Левски)

Най-добър нападател: Георги Салпаров (Левски)

Най-добър разпределител: Иван Узунов (Виктория Волей)

Най-добър център: Николай Николаев (Левски)

Най-добър изпълнител на начален удар: Йордан Ранджев (ЦСКА)

Най-добро либеро: Александър Колев (ВАСК)

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.