Волейболистите от националния отбор на България излизат днес срещу действащия победител Бразилия в последния си мач от турнира в Група 4 от втората състезателна седмица от Лигата на нациите. Срещата е тази вечер от 20,00 часа в зала „Арена Армеец“ в София и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 3.

До момента българските "лъвове" биха категорично Иран с 3:0, изпуснаха да се наложат срещу пряк съперник като Австралия, като отстъпиха с 2:3 и взеха гейм на САЩ, като загубиха с 1:3. Въпреки, резултатите от последните две срещи, се видяха много хубави неща, характер и воля за борба до последда точка. След солидния отпор срещу САЩ вчера, българите излизат да дадат максимума си срещу Бразилия.

Селекционерът Николай Желязков има известни проблеми има с двама играчи – разпределителят Георги Сеганов и центърът Светослав Гоцев, които бяха заменени вчера по здравословни причини. Но Желязков заяви, че ще бъде направено всичко възможно те да бъдат вдигнати на крака за мача със "Селесао".

От друга страна на турнира в София Бразилия победиха категорично Иран и Сърбия, но загубиха от световния шампион Полша с 1:3 гейма. В последния мач тежка контузия на ахилеса получи основния им диагонал Алан Соуса, който е аут поне до края на Лигата. На негово място ще играе младият Дарлан Соуса.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.