Старши треньорът на европейския клубен шампион Анадолу Ефес - Ергин Атаман, заяви, че целта на клуба е да запази големите си звезди Василие Мицич и Шейн Ларкин. Сърбинът е цел на няколко отбора в НБА, като понастоящем правата му се държат от Оклахома Сити Тъндър, докато американецът е свободен агент след края на сезона и ще може да реши къде да продължи кариерата си.

“Шейн Ларкин се чувства щастлив при нас. Той достигна до върха на своите възможности в Анадолу Ефес, превръщайки се в един от двамата или тримата най-добри играчи в Европа. Също така спечели две поредни титли в Евролигата. Семейната атмосфера при нас му влияе положително, но в крайна сметка той е професионалист. Разбира се, че има сериозни оферти към него. Ние искаме Ларкин да остане част от нашия отбор и се надявам тази ситуация да завърши в положителен начин за нас. Ако ли не, тогава ще трябва да правим някои бързи трансфери. Опитваме се да предотвратим напускането на Ларкин. Взаимоотношенията ни с него са много добри, а и той обича клуба и Истанбул. Крайното решение обаче ще бъде взето от самия него.

Колкото до Мицич, в неговия договор е заложена клауза за трансфер в НБА до 20 юли. Той не може да играе за друг отбор в Европа в следващите три години, но може да си помисли сериозно, ако получи голяма оферта от НБА. Аз смятам, че на Мицич му харесва да играе в Европа, но времето ще си покаже. Според мен той ще продължи при нас и през следващия сезон. Няма много какво да направим. Договорът му тлъст, но при положение че замине за НБА, ние ще се опитаме да запълним дупката, която ще остане от него. Целта ни е да продължим и с Ларкин, и с Мицич”, заяви Атаман в интервю за медиите в Турция.

Снимка: Facebook/Anadolu Efes Spor Kulübü