Мариян Тонев с екипа на Марица, снимка: Спортал

 

Мариян Тонев е голмайстор на Втора лига за сезон 2021/2022! Футболистът на „Марица“ отбеляза 19 попадения за своя отбор в шампионата и така зае първата позиция. Иначе Тонев има общо 20 гола за „жълто-сините“ през сезона (19 за първенство и 1 в турнира за Купата на България). Божидар Васев от „Миньор“ е втори с 16 гола, а трети остана Марио Илиевски от „Септември“. Мариян Тонев е третият футболист на „Марица“, който печели приза за голмайстор на Втора лига („Б“ група).  „За последно играч на „Марица“ стана голмайстор на Втора лига през сезон 2005/2006. Tогава Георги Христов отбеляза 18 попадения и стана голмайстор на Източната „Б“ група. Преди това през сезон 1971/1972 легендата Венко Мендизов става голмайстор на Южна „Б“ група с 20 попадения. Тонев обаче е първият играч на „Марица“, който става голмайстор в единна „Б“ група (Втора лига). Така още един футболист сбъдна една своя мечта – да бъде голмайстор и то при дебюта си в професионалния футбол. НИЕ СМЕ МАРИЦА! 100 ГОДИНИ СБЪДВАМЕ МЕЧТИ!“ Това напиисаха от клуба по този повод

Теодор Фърков отбеляза първия си гол в професионалния футбол в срещата между „Марица“ и „Ботев“ II. Преди него, през сезона, дебютните си попадения отбелязаха Милен Танчев, Сами Мехмедов, Александър Праматаров и Димитър Аврамов.

„Марица“ изпрати успешния сезон 2021/2022 в известен пловдивски ресторант. По време на събитието собственикът на клуба Христо Христов сподели, че е доволен от цялостното представяне на отбора и мястото му в крайното класиране.