Днес стана ясно окончателно, че суперзвездата Килиан Мбапе в крайна сметка няма да премине в Реал Мадрид, а ще остане в Пари Сен Жермен. Неочакваният обрат в сагата "Мбапе" е факт, а италианският журналист и трансферен експерт Николо Скира публикува и детайлите, според него, по новия договор на 23-годишния нападател с ПСЖ. Припомняме, че действащият договор на Мбапе с френския клуб изтича на 30 юни и се очакваше играчът да стане свободен агент и да се присъедини без трансферна сума в Реал Мадрид. Нещо, което, поне на този етап, няма да се случи.

???? ???? Kylian #Mbappè new contract with #PSG until 2025

Salary: €50M/year

Bonuses at signing: €130M

Image rights: 100%

Benefits: He will have the power with the Paris board on all club decisions (coach, sports director, players...)

— Nicolò Schira (@NicoSchira) May 21, 2022

#Leonardo’s position at #PSG continues to be at risk. #Paris could sign a new sports director in the next days... #transfers

— Nicolò Schira (@NicoSchira) May 21, 2022

Според Скира новият договор на Мбапе с ПСЖ ще бъде до 2025 година. Годишната заплата на нападателя ще е 50 милиона евро, а бонусът за самото подписване на контракта е 130 милиона евро. Споразумението между двете страни включва и 100% имиджови права, а освен това футболистът получава и власт при вземането на клубни решения от страна на борда на директорите. Става дума за решения, свързани с треньора, спортния директор, играчите и т.н.

Скира добавя в отделна публикация в Twitter, че е много вероятно ПСЖ съвсем скоро да подпише с нов спортен директор, който да смени на тази длъжност бразилеца Леонардо.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!