Трагична новина. На 29 години е починал бившият играч на Лудогорец Джоди Лукоки. Конгоанското крило игра в Лудогорец между 2015 и 2020 година. За последно носеше фланелката на бившия тим на Николай Михайлов Твенте - до февруари тази година. В последно време той се възстановяваше от контузия на кръстна връзка на коляното. 

Причината за смъртта на Лукоки на този етап е неизвестна. По-рано тази година футболистът бе осъден за домашно насилие над приятелката си. Присъдата на конгоанеца бе 80 часа общественополезен труд и условна присъда с три години изпитателен срок. 

С фланелката на “орлите” от Разград Лукоки има 157 мача и 30 гола. Крилото е юноша на нидерландския гранд Аякс, където започва и професионалната си кариера през 2010 година. Защитавал е още цветовете на нидерландските клубове Камбур и Цволе преди да премине в Лудогорец. След като си тръгва от Разград, облича фланелката на Йени Малатияспор, а както бе споменато и по-горе, последният му отбор е Твенте. 

На международно ниво Лукоки има мачове за юношеските национални формации на Нидерландия, а освен това е записал и 3 срещи за представителния тим на Демократична република Конго.

Възползвай се от безплатна доставка от Takeaway.com в дни с мачове от Шампионска лига. Поръчай тук.