"Марица" постигна две победи през седмицата в Регионалната група при децата 2007/2008, където "жълто-сините" се състезават с набор 2008. Момчетата на треньора Димчо Беляков победиха и двата си съперника и продължават да са в челото на класирането.

В сряда, в среща от 21 кръг "Марица" победи "Левски" (Карлово) с 3:1. Срещата се игра на терена в Костиево. Головете за маричани отбелязаха Хасан Байрям, Франческо Георгиев и Димитър Кънчев.

В петък, в среща от 22 кръг, "Марица" постигна убедителен успех с 1:8 при гостуването си на ФА "Пловдив". Срещата се игра на терена в ЖК "Тракия". Николай Ненков и Димитър Кънчев отбелязаха по 3 гола, а по един реализираха Франческо Георгиев и Хасан Байрям.

С 41 точки "Марица" заема второ място в класирането, изпреварвайки "Родопа", като смолянчани са с 2 мача по-малко. В следващия кръг "Марица" е домакин на лидера "Асеновец". "Жълто-сините" победиха този съперник на терена през есента, но по-късно победата им бе отнета по административен път. Срещата е на 8 май от 10 часа.