На 8-ми април 2022-ра година от 11.00 часа с тържествено откриване на градският стадион в град Раковски започна международният детски футболен турнир „Франц Коков“. В него ще учасват 8 отбора от три страни и е за деца родени през 2009-та година. 


Спортното мероприятие беше едно от най старите детски международни турнири в България като негов създател е покойният кмет Франц Коков и в негова чест турнира от 2009г насам носи неговото име.За съжаление турнира беше прекъснат и последното му издание беше през далечната вече 2016 жодина от тогава 5години не беше провеждан и това доведе до закриване на детско юношеската школа в град Раковски.


Школата беше възобновена преди 2 години, а сега и турнира. Преди година беше възстановена традицията и се проведе регионален детски футболен турнир „Франц Коков“, поради ковид ситуацията в страната и в света турнира беше регионален и нямаше участници от други държави.
Тази година турнира ще се проведе на 8, 9 и 10 април в него участие ще вземат отборите на Ботев, Секирово (Раковски), Марица, ФК Юнайтед (Пловдив), Спартак, а международоните представители са Будучност (Ниш,Сърбия), Брегалница (Щип,С.Македония),  Гьорче Петров  (Сев.Македония).


В група „А“ са отборите на Марица, Брегалница Щип, Секирово Раковски и ФК Юнайтед. В група „Б“- Спартак, Будучност Ниш, Ботев и Гьорче Петров Скопие. Изданието на турнира се провежда със съдействието на Кмета на община Раковски г-н Павел Гуджеров. Сред официалните гости ще бъдат Димитър Бербатов, представители на Зонален съвет на БФС Пловдив, зам.кметове и общински съветници.