Марица в снежен капан край Истанбул

 

Отборът на „Марица“ е блокиран вече около четири часа на 20 км. от Истанбул, заради обилния снеговалеж. Пътищата към града са блокирани, затворено е и летището, а всички полети са отменени. Иначе всички момчета от отбора се чувстват добре и имат всичко необходимо, информираха от клуба.

След отварянето на пътя тимът ще продължи към Анталия най-вероятно с автобус.

По наша информация виелицата край турския мегаполис продължава и през нощта, а колони от камиони и автомобили продължават да са блокирани на магистралата. Очаква се валежите да спрат едва към 4 сутринта. За момента турските власти не могат да овладеят положението.

„Положението наистина е бедствено. Постоянно съм в контакт с момчетата и треньорския щаб. Държат се. Говорих с доста хора и ми казаха, че такова чудо край Истанбул не е имало. Представете си щом летището е затворено, какво е“, сподели пред marica.bg предизидентът на клуба Христо Христов. Момчетата и спортно-техническият щаб на „Марица“ са добре, сподели още Христо Христов. „За съжаление в момента не мога да направя много. Обадих се в посолството ни в Турция и от там ни обещаха съдействие. Имам два варианта за реакция, но първо трябва да излезем от този снежен капан. Ако магистралата бъде отворена отборът може да пътува с автобус до Анталия. Това е в случай, че не бъде отворено летището. Имам и опция с нощувка в Истанбул и от там отборът да продължи със самолет до Анталия, когато летището бъде отворено. За съжаление никой не може да прогнозира кога ще стане това, тъй като са отложени стотици полети„, каза още Христо Христов.