Новият старши треньор на Лудогорец Анте Шимунджа даде мнението си след първата контрола на своя тим. “Орлите” се изправиха срещу Висла (Краков) и завършиха при резултат 1:1 в Турция. Това бе и неофициален дебют за словенския специалист.

“Играхме по-добре, през второто полувреме имахме футболисти, които не играха на своите постове и бе нормално да отстъпим инициативата.

Показаха добри качества новите, трябва да се адаптират към отбора и към всички. Надявам се, че ще стане все по-добре от мач на мач. Вандерсон все още не е с нас, надяваме се, че ще дойде скоро. Антон Недялков скоро ще се включи и той, Сисиньо има леки болежки и ще е готов за следващата контрола.

Искам да пресираме високо, да отнемаме топката, но това трябва да го правим през цялото време на мачовете. За да прогресираме, ще трябва да работим доста още. Може би в следващите мачове ще се справим още по-добре.

Ако заложа от самото начало на трима централни защитници, ще бъде грешка от моя страна. Не съм от този тип треньори, които залагат само на една схема. В зависимост от това какви играчи имам, работя с такава схема.

Доволен съм от желанието, но ние тепърва ще ставаме по-силни и ще се подобряваме. Надявам се, че ще се развиваме все повече и ще вървим напред”, заяви новият наставник.