Старши треньорът на шампиона в Евролигата по баскетбол за мъже Анадолу Ефес - Ергин Атаман, беше глобен с 15 хиляди евро за жестовете, които отправи към публиката на Барселона по време на срещата между двата тима на 13 януари.

The most PEAK Ergin Ataman in the history of Ergin Ataman pic.twitter.com/jBaWtpQ2Rz

— Antonis Stroggylakis (@AStroggylakis) January 13, 2022

Треньорът на турците бе дисквалифициран заради две технически нарушения в началото на третата четвърт, но вместо да напусне паркета мигновено, той отказа да потегли към съблекалните и в рамките на няколко минути искаше обяснения от съдиите за взетото от тях решение. В крайна сметка Атаман най-сетне реши да спре с изпълненията си и се отправи към изхода на залата, но не и преди да провокира феновете в "Палау Блауграна" с вдигнати победоносно ръце, крещейки: "Аз спечелих купата", визирайки миналогодишния триумф на финала в турнира.

"Ергин Атаман е санкциониран с глоба от 15 хиляди евро за действия, изразяващи липса на уважение в двубоя с Барселона", се казва в съобщението от най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол за мъже. 

Наказание получи и отборът на Панатинайкос. Гръцкият гранд беше глобен с 6 хиляди евро за хвърляне на предмети на терена от страна на публиката по време на домакинството на ЦСКА Москва на 12 януари.