Усещането, че играчите на Манчестър Юнайтед продължават да представят под собственото си равнище, въпреки треньорската рокада, се затвърдиха след посредствения двубой, който "червените дяволи" изиграха преди два дни срещу Нюкасъл. Тогава футболистите на Ралф Рангник измъкнаха точката, но отнесоха много критики. Статистиката показва, че на "Сейнт Джеймсис Парк" играчите на Манчестър Юнайтед са загубили топката цели 167 пъти. Това е тяхното най-лошо представяне по този показател от началото на сезона в Премиър лийг. А то бе записано срещу втория най-слаб отбор в лигата, притиснат от множество кадрови проблеми. 

Рангник смени схемата на игра и изисква по-голям интензитет по отношение на пресата, скоростта и бързото изнасяне на топката. Това обаче за момента не успява да извади част от звездите на Юнайтед от летаргията, която ги обзе в последните месеци.

Самият мениджър призна, че никак не е доволен от представянето на отбора си срещу Нюкасъл. Поведението на големите звезди Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш пък накара клубната легенда Гари Невил да отправи много остри критики към тях. Според него двамата дават лош пример на младите и са по-скоро като "дядовци" за тях, отколкото като техни бащи.

Големите предизвикателства пред Ранигник са да извади звездите от летаргията, да адаптира възможно най-бързо желания от него стил, да върне настроението в тези играчи, но и същевременно да спаси сезона за Манчестър Юнайтед. Моуриньо и Солскяер разбраха от първа ръка, че това не е никак лесно, а германецът има съвсем кратки срокове да успее да го направи.