Треньорът на Асколи Андреа Сотил се изказа изключително ласкаво за българския национал Атанас Илиев. Бившият нападател на Ботев (Пловдив) подписа с втородивизионния италиански тим в края на август, като вече изигра 4 мача за новия си отбор.

Преди мача с Лече Сотил не спести похвалите си за Илиев, като отличи страхотния му професионализъм. Специалистът също така бе категоричен, че българинът ще бъде от голяма полза на Асколи в преследването на поставените им цели.

"Повиквателната за националния отбор на България е повод за гордост, както за Атанас Илиев, така и за нас. Ясно е, че трябва да се подхожда внимателно към играчите, които се завръщат в състава след тези ангажименти. За мен, интензивните и продължителни тренировки са най-добрият вариант за поддържане на оптимална кондиция. Илиев пристигна вчера и вече проведе две занимания. Той се възстановява добре след мачовете на България. Атанас е много сериозен и концентриран човек, със сигурност ще ни бъде от полза в предстоящия мач с Лече. Надявам се, че сега ще имаме повече време заедно, за да работим, да може той да се запознае по-добре със съотборниците си, да научи тактиката ми. Неговият страхотен професионализъм ще ни бъде много полезен", каза Андреа Сотил.