Световният шампион с Франция и защитник на Байерн Люка Ернандес ще играе в дербито с Байерн (Леверкузен) в неделя, както и срещу Бенфика в Шампионската лига 3 дни по-късно, въпреки че рискува затвор в Испания. Причината е нарушаване на ограничителна заповед.

"Той е същият, какъвто е бил винаги. Тренира добре и е в моите планове за следващите 2 мача. Ако е здрав, ще играе и в двата мача", заяви треньорът на баварците Юлиан Нагелсман.

Френският национал трябва да се яви пред испански съд в навечерието на мача на германския шампион с Бенфика в Лисабон и след това ще има 10 дни, в които ще стане ясно какво се случва с присъдата му от половин година затвор.

Ограничителната заповед на Ернандес е наложена на него и приятелката му след скандал с насилие между двамата през 2017 година, когато той играеше в Атлетико (Мадрид). Двамата бяха засечени заедно в Испания, преди да изтекат шестте месеца забрана и Ернандес бе осъден на шест месеца затвор. В страната ограничителните заповеди остават в сила, дори и при случай на сдобряване, за да се избегнат всички форми на принудително сдобряване между двойките.

Самият футболист обжалва решението пред по-висока инстанция, но не е ясно колко време ще отнеме на съда да преразгледа случая и дали това ще отърве французина от затвора.