Атлетик (Куклен) - Спартак 6:0, Купа на България, областен етап, 19.08.2020

 

Четири тима ще спорят кой да бъде представител на областта в турнира за Купата на България. Два от тях са от областните групи, а другите два от Трета лига.

Утре от 11,00 часа в сградата на ЗС на БФС – Пловдив, ул. Гластон 19 ще се тегли жребий за областния етап за Купата на България. Присъствието на един представител от клуб е задължително.

Заявки са подали отборите на
  • ПФК „Спартак-Пловдив-1947″(Пловдив)
  • ФК „Сокол“(Марково, Пловд.)
  • ФК „Атлетик“(Куклен)
  • ФК „Тракия-2008″(Нови извор)
Схема на областния етап:
1. кръг, 11 август, 18,00 часа
А. 1. …… – 4. ……
Б. 2. …… – 3. ……
2. кръг, 18 август, 18,00 часа
В. Победител от А. – Победител от Б.
Победителят се излъчва в една среща. При равенство в редовното време се пристъпва към изпълнението на дузпи. Домакин е отборът от по-долната група. Ако и двата отбора са от една група, тимът отляво е домакин на срещата. Домакините поемат разходите по мача.
   Спечелилият мач В. е представителят на Пловдивска област, който нататък ще играе с тима на ФК Родопа-Смолян (Смолян), като представител на Смолянска област. Победителят става един от четирите тима – участници от Югоизточна България. По право сред четирите представителя на зоната е и миналогодишният победител в турнира за Купата на АФЛ ФК Розова долина (Казанлък). Другите две места ще бъдат разпределени за победителя от мача на представителите на областите Хасково и Кърджали и победителят в потока Бургас / Ямбол / Сливен / Стара Загора (ако има други заявили участие, освен Розова долина).