Елитният германски Херта (Берлин) уволни треньора Бруно Лабадия и спортния директор Михаел Преец. Новината беше съобщена от официалния сайт на „Старата дама“.

„След неуспешните резултати в последните седмици президентският съвет на Херта взе решение за незабавното прекратяване на договора на Михаел Преец. Той беше част от клуба през последните почти 25 години – първо като играч, а от 12 години и като част от ръководството“, обявиха от клуба.

„Бруно и неговият треньорски щаб вложиха много сили в развитието на отбора и затова им изказваме нашите благодарности. След едва 17 спечелени точки от 18 изиграни мача отборът се намира в опасно положение. След дълги дебати преценихме, че смяната на треньора може да даде нов импулс на играчите. В следващите дни ще обявим наследника на Лабадия“, допълниха от управата на берлинчани.

Ръководството на Херта обяви, че до края на сезона ролята на спортен директор ще изпълнява бившият германски национал Арне Фридрих. Временно на треньорския пост ще застане Пал Дардай, който в момента е начело на отбора до 16 години.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА