Световната тила по бокс в полутежка категория е цел номер 1 пред българина Тервел Пулев. Той обмисля да атакува пояса на Световната боксова асоциация (WBA) най-късно до края на 2022 г. По-малкият от братята Пулеви вече се изкачи до 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория.

Тервел Пулев преди битката с Мероро

Поясът в момента е притежание на родения в Армения френски боксьор Арсен Гуламирян (26 мача, 26 победи, 18 с нокаут). Той спечели титлата през август 2019 г. и досега има две успешни защити.

Преди да посегне към върха в своята категория, на Тервел Пулев му предстои екзотично приключение. Българинът е непобеден в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Викапита Мероро от Намибия.

 

@@@

 

Мачът ще се състои на 29 февруари в Танзания. Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. ще се качи на ринга по време на гала вечер в град Дар ес-Салаам. В страната подобни спортни събития са добре дошли, тъй като мерките за борба с коронавируса са изключително леки, за разлика от тези в Европа или Азия.

Последният мач на по-малкия брат Пулев беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Успехът в зала "Колодрума" в Пловдив му донесе интерконтиненталната титла на Световната боксова федерация (WBA) в полутежка категория.

 

@@@

 

Неговия съперник Мероро има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, като за последно губи от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 година.

btvnovinite.bg