Наставникът на Академик (Пловдив) Йордан Янков не бе доволен от загубата на тима му от Черноморец със 96:104 в среща от 15-ия кръг на НБЛ. Треньорът на пловдивчани отбеляза натоварения цикъл на тима си както в първенството, така и в Балканската лига, която пък изцежда допълнително баскетболистите му.

Черноморец разкъса и Академик (Пд), американец близо до "трипъл-дабъл"

„Поздравявам отбора на Черноморец. За пореден мач подаряваме победи на преки наши съперници. Причините за загубата са единствено в нас, а не в тяхната добра игра. Лошото начало го отдавам на липса на концентрация. Играчите не са машини или роботи, днес играхме с по-къс състав. Не искам да се оправдавам с натоварения ни цикъл, но това нямам как да не се отрази. Чакаме Карсън да влезе във форма, все пак не е играл цял сезон, Секулов също ще се възстанови. Можеше да има и обрат, Вучица пропусна сам под коша в ключова ситуация, но не го виня за това - на всеки може да се случи. Борим се за първо място в Балканската лига - тя много ни помага игрово, но ни изцежда физически. Не смятам, че Черноморец е по-добър отбор от нас, имаме оръжия срещу тях. Просто при двете ни загуби за същия период преди това бяхме изиграли два пъти повече мачове от тях. Играем и разчитаме на младите ни състезатели, което също трябва да бъде отчетено. Играчите на Черноморец бяха по-свежи и затова ни взеха борбата под коша", сподели Янков.

Капитанът на Академик Васил Бачев заяви, че поражението не е фатално за отбора му. Крилото завърши срещата с цели 34 точки.

„Не влязохме в мача както трябва и е недопустимо да получим 60 точки в нашата зала на полувремето. Не сме подценили отбора на Черноморец - играят много добре и много бързо. Ние не можахме да отвърнем на тяхната скорост. След почивката играхме по-твърдо и по-бързо, можеше и да стане обрат, но подценихме определени ситуации. Съперникът ни победи заслужено. Загубата не е фатална за нас. Всеки мач играем за победа", каза Бачев.

Снимка: НБЛ