Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер е прекарал една седмица в изкуствена кома в болница в Швейцария, след като през декември е претърпял операция на сърцето, обяви дъщеря му днес.

84-годишният Блатер, който в края на 2020 година даде положителен тест за COVID-19, вече е в достатъчно добро състояние през тази седмица, за да бъде изведен от интензивното отделение.

"Лекарите са спокойни вече за живота му, смятат състоянието му за задоволително. Но все още има дълъг път, който трябва да се измине до пълното му възстановяван"е, обясни дъщерята на бившия началник на футбола Корин Блатер Анденматен.

"Мога да кажа, че това беше най-трудната ми и най-тъжната Коледа в живота ми", добави тя.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Блатер беше обект на разследване от швейцарски федерални прокурори от 2015 година насам и все още не му е казано, че ФИФА е подала допълнителна наказателна жалба срещу него миналия месец, каза дъщеря му в интервю, разпространено от името на семейството до швейцарските медии.

Последният случай е свързан с финансирането от ФИФА на Световния футболен музей в Цюрих. Това беше проект без ясна идея как ще се поддържа и отвори врати едва през февруари 2016 година. Прокуратурата в алпийската страна обаче смята, че финансирането на музея на футбола е прекалено скъпоструващо за експонатите в него.

Той все още не знае нищо за жалбата срещу Музея. И това е добре, защото щеше да се развълнува излишно, кааз още тя и след това беше попитана дали Блатер е бил притеснен или под напрежение след началото на разследването и прокурорската проверка.

"Можете да си представите под какъв натиск беше поставен, каза още Корин Блатер. Татко сякаш беше преодолял коронавируса и очакваше операцията на сърцето му да бъде рутинна. Но след това нещата станаха доста по-сложни и опасни. Прекара една седмица в изкуствена кома и сега не може да комуникира все още", добави още тя.