Почти всички възрасти от детско-юношеската школа на ФК Пирин възобновиха тренировки днес. В треньорския състав на Школата има нови назначения, като новите треньори са добре познати на пиринската общественост лица.

Радослав Бачев поема родените през 2009 година, Манол Занев ще бъде начело на родените през 2007 година, а Илко Христов се завръща в Пирин, за да поеме отново родените през 2004 година. Както е известно, начело на детско-юношеската школа са Васил Петров и Драган Стойков. Петров отговаря за спортно-техническата част, докато Стойков има грижата за организационната и административна част от работата.

Отборът до 19 години и Пирин 2, в чийто редици има доста юноши, ще стартират подготовка за новия сезон на 11 януари.

ФК Пирин (Благоевград) пожелава успешна година на всички треньори и състезатели от детско-юношеската школа.

Треньорски състав:

Родени 2010 г. Мариян Нешов и Станислав Атанасов

Родени 2009 г. Радослав Бачев

Родени 2008 г. Мартин Митов

Родени 2007 г. Манол Занев

Родени 2006 г. Павлин Тодоров

Родени 2005 г. Георги Забунов

Родени 2004 г. Илко Христов

Родени 2003-2002 г. Александър Царевски

Кондиционни треньори – Григор Гутев и Благой Калпачки

Треньор на вратарите – Пламен Петров

 

Васил Петров, който заедно с Драган Стойков е начело на детско-юношеската школа на ФК Пирин сподели пред www.fcpirin.com мнението си за началото на подготовката и очакванията си за новата година.

„След промените, които новото ръководство на клуба осъществи, мисля, че нещата в Школата ще тръгнат в правилната посока. Във всички отбори трябва да вдигнем нивото на представяне с 50% спрямо моментното ни състояние. Макар, че в някои отбори изоставаме със селекцията – оставаме оптимисти.

Имаме много добри треньори, самите футболисти са на едно добро спортно-техническо ниво. Във всички отбори с изключение на този до 19 години, очакваме нови попълнения. Това важи най-вече за по-малките групи – родените през 2009, 2008, 2007 година.

Масовостта и качеството трябва да вървят ръка за ръка. Винаги има начин това да се случи. Разбира се, продължаваме да възпитаваме в децата прословутия „пирински дух“, с който сме известни в цяла България. Материалната ни база е в перфектно състояние, разполагаме с транспорт, терените са отлични, имаме подкрепа от страна на ръководството”, заяви Петров.