По Коледа, на 90 годишна, възраст почина бившият треньор в ДЮШ на "Марица" Димитър Видинлиев, съобщиха от клуба. Той е роден във Варна, където преминава почти цялата му кариера. В школата на "Марица" работи от 1971 до 1979 година. Става републикански шампион при децата, през сезон 1976/77, с набор 1963. В този отбор е и още малкият Георги Георгиев - Гецата. Това е най-големият успех на Видинлиев като треньор в детско-юношеския футбол.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ! Изказваме съболезнования на близките на Димитър Видинлиев! - написаха от "жълто-синия" клуб

Димитър Видинлиев е роден на 28.04.1930 г. Играе като защитник. Юноща е на „Владислав“ Варна и ТВ-45, а по-късно играе в „Академик“ Варна (1950-52 г.), „Ударник“ Бургас, „Спартак“ Бургас и „Локомотив“ Бургас. След края на кариерата си е изключително успешен треньор в детско-юношеския футбол.

Започва в школата на „Локомотив“ Варна, а след това – и в тази на „ЖСК-Спартак“. Като треньор в школата на „ЖСК-Спартак“ става вицешампион с юношите старша възраст през 1969 г. След това работи в школата на „Марица“. Негови възпитаници са националите Живко Господинов, Пламен Гетов – участници на световното първенство в Мексико-86, Красимир Зафиров – 2 пъти вратар № 1 на България, Красимир Венков – Джани, Енчо Недев, Пламен Михов и много други.

В школата на „Марица“ – Пловдив при него израства Георги Георгиев – Гецата, по-късно станал легенда на родния си клуб и на ЦСКА, национал и участник на световното първенство в САЩ-94. Димитър Видинлиев е финалист за националната купа като помощник треньор на „ЖСК-Спартак“ през сезон 1982/1983 г.

Бил е помощник треньор на „Розова долинаКазанлък, треньор на „Родопа“ Смолян и „Лудогорец“ Разград. През 1993 г. създава частна футболна школа „Видинлиев - 93“, която просъществува 10 години.

Погребението на Димитър Видинлиев бе на 27 декември, на Старите варненски гробища.