Числово прекалено раздутия състав създава значителен проблем по време на тренировките във Фиорентина. Както често се случва, всъщност по нареждане на треньора на първия отбор по време на тренировките се присъединяват и някои млади играчи от Виола Примавера. Основно това са Кристиан Дале Мура, Фабио Понси, Едуард Дуту и Димо Кръстев, пише сайтът www.fiorentinanews.com.

За да има нормален тренировъчен процес обаче, старши треньорът на "виолетовите" Чезаре Прандели най-вероятно ще върне по-малките момчета да тренират с Алберто Акилани (треньор на Примавера отбора) през пролетта. Един от проблемите, които биха могли да повлияят на растежа им, е връщането да тренират на по-ниско ниво - при юношите. Докато напротив - обучението с играчите на първия отбор със сигурност им помага да се сблъскват с играчи с по-голям опит и качество.

Младият български полузащитник от набор 2003 Димо Кръстев не трябва да се подлага на този процес на "инволюция" (понижаване в тренировките), на който Фиорентина изглежда залага много, добавя още сайтът. Димо Кръстев пристигна във Фиорентина през пролетта на 2019-а година, а преди това се е подготвял в школите на бургаските Черноморец и Нефтохимик.